De Rotary

Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: Service above Self. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn om hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan ­charitatieve en educatie­ve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële grondbeginsel: Service.

Community Service

De organisatie rust op vier pijlers, de zogenoemde Avenues of Service. Eén daarvan is Community Service deze dient de (regionale/plaatselijke) gemeenschap, zowel persoonlijk als door de club, zowel financieel als daadwerkelijk, zo mogelijk in samenwerking met bestaande organisaties. Onze  Community Commissie organiseert jaarlijks onder andere eind augustus de Loop voor Hoop in Wormer. Dat doen we in samenwerking met Lycurgus en AV Zaanland.

Goede doelen

De opbrengst gaat ieder jaar naar een ander goed doel, zo hebben wij al het Jeugdsportfonds Zaanstreek, de G-atleten, Dierenasiel Zaanstreek, de Stichting Opkikker gesteund en gezorgd voor een nieuwe hulphond in Zaanstad. In 2011 was ons doel Heliomare Krommenie, in 2012 was dat het Vogelopvangcentrum. In 2016 was dat stichting jarige Job en vorig jaar Kinderboerderij 't Weidje. 

 

Donatie

Mocht u niet mee kunnen lopen op zaterdag 25 augustus a.s., maar wel een donatie willen geven aan het fonds, dan kunt u deze storten op:

St.Com Serv Rotaryclub Wormerveer Krommenie
rekeningnummer: NL06 RABO 0374935793.

Alvast bedankt!

Een selectie van onze sponsoren

Alle sponsoren

contact

Heeft u vragen? Stel ze via onderstaand formulier.